Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO

Eric Steven Raymond on Ameerika tarkvaraarendaja ja avatud lähtekoodiga tarkvara propageerija. Hacker-HOWTO on dokument, mille ta on kirjutanud, et vastata küsimusele " Kuidas saada tipphäkkeriks?".

Räägib ka sellest, kes on häkker, mis on vahe häkkeril ja kräkkeril (häkkerid teevad asju, kräkkerid lõhuvad neid).  Milline peab olema häkkeri suhtumine. Üks punktidest on, et igavus ja nüridus on kurjast. Olen nõus, et rutiin on väga muserdav ja tekitab ahastust, kuid üha enam olen lugenud artikleid selle kohta kuidas igavuse tundmine võib just loovust esile kutsuda, motiveerida ning parandada vaimset tervist jne. Kui me ei ole hõivatud muude asjadega, hakkame vaatama rohkem enda sisse ning igavad ülesanded soodustavat ka mõtete triivi, mis võib aidata kaasa loovate ideede sünnile. 

Ta mainib ära ka millised peaksid olema häkkeri põhioskused, millele ei saa küll vastu vaielda. Võtan neid punkte kindlasti arvesse. See osa andis sellise lihtsa raamistiku, mida järgida edaspidi.

Tundsin küll ka teatavat vastuolu selles kirjutises. ERS mainib, et häkkerid peaksid olema loomu poolest autoritaarsuse vastased, samas on ta kirjutanud põhimõtteliselt reeglistiku, mida järgida, kuidas käituda, millega tegeleda jne (stiilipunktid). Aga võibolla on asi lihtsalt erinevas arusaamas autoritaarsusest. Näiteks toob ta välja stiilipunktides, et loe ulmet, tegele võitluskunstidega jne. Lugemine ja kujutlusvõime arendamine ning hea füüsilise ja vaimse tervise hoidmine ja treenimine on kindlasti kasulik, kuid olen kindel et selleks on ka muid viise ja kõige kasulikum oleks siiski oma huvisid järgida, mitte tegeleda millegagi, sest tuntud häkker ütleb, et nii peab.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/science-choice/202004/5-benefits-boredom

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Üks Virginia Shea käsk

Tarkvara arendus- ja ärimudeli analüüs Spotify näitel

Uue meedia mõju traditsioonilisele